Champagne Genootschap Aalst

Home
home

Agenda Champagnegenootschap / Agenda
Confrérie d'Alost

agenda

Geschiedenis / Histoire

Gallery / Galerie
gallery

Bezochte champagnehuizen / Viticulteurs / Maisons visité(e)s
bezochte champagnehuizen

Links / Liens
Links

Verzamelaars / Collectionneurs
verzamelaars

Ruilbeurzen / Bourses d'échanges

Het weer in Reims
Le temps à Reims

Le Temps

Vraag het de
voorzitter / Questions au président

Gastenboek / Livre d'or

Uw mening / Votre opinion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag informatie omtrent onze avondvullende spreekbeurt met proeverij !!!

« Champagnegenootschap Aalst »

Met deze naam hielden we op 17 september 2001 onze nieuwe vereniging boven het doopvont. En ik durf met grote zekerheid te zeggen dat er niet met water gedoopt werd!!!!!!!

Het lag eigenlijk al lang te sluimeren om in de streek van Aalst iets te gaan doen rond “Champagne”. We hebben dan ook geopteerd om aan ons Genootschap een multiculturele opdracht mee te geven. Als je even onze activiteiten bekijkt dan zal dit onmiddellijk duidelijk worden.

Ons doel:

Kort gezegd bestaat de opdracht die we onszelf gesteld hebben er in, om champagne en Champagne dichter bij de mensen te brengen. Daartoe maken we gebruik van enkele zeer praktische hulpmiddelen:

  • Een jaarlijkse reis doorheen dit zeer prachtige gebied, met de nodige initiatie. Bezoeken aan grote Champagnehuizen en bezoeken aan kleinere artisanale wijnboeren.

  • Een jaarlijkse champagnedegustatie. Wij brengen de godendrank naar onze leden. In de loop van de maand december (jaarlijks) ontvangen wij een wijnboer in Aalst, die zijn champagnes komt voorstellen. Er wordt geproefd, gewikt en gewogen. Hierbij worden steeds zeer exquise hapjes geserveerd, speciaal uitgekozen bij elke champagne. Onze huistraiteur Koen Van der Poten geeft steeds het beste van zichzelf om deze avond op culinair vlak te laten slagen.

  • Ook de verzamelaars komen bij ons aan hun trekken: minimum vier keer per jaar organiseren wij een ruilbeurs in ons lokaal “De Koornbloem” op de Grote Markt in Aalst. Dit lijkt wel het grote Eldorado voor de verzamelaar! Alles wordt geruild: capsules, flessen, metalen dozen, etiketten…Vrije inkom voor iedereen.

  • Andere initiatieven rond “champagne” behoren steeds tot de mogelijkheden en wij proberen onze leden steeds weer te vergasten op andere en nieuwe aktiviteiten.

  • Niet zomaar noemden wij ons Champagnegenootschap een “Genootschap voor verzamelaars en proevers”!

  • Gratis advies. Wij werken o.a. samen met bekende wijnrecensenten die hun kennis graag met ons delen.

Deze site is het product van vijf jaar ondervinding, hard werken en van veel fijne momenten waarop je een schat aan kennis opdoet, maar vooral waarin je een kleurrijk pallet van prachtige mensen leert kennen. Mijn dank gaat in eerste instantie dan ook uit naar mijn medewerkers-bestuursleden alsook naar diegenen die ons van in den beginne steunden. Ten slotte moet ik Garcia van harte danken voor de uren die wij samen voor de PC hebben doorgebracht om deze site op het net te krijgen. ’t Was de moeite waard, maar er komt nog nazorg!

Ik wil dan ook graag samen met alle bezoekers van deze site klinken op de verjaardag van ons “Champagnegenootschap”, op weg naar de volgende vijf jaar!

Gezondheid,
Paul LIEVENS
Voorzitter
November 2006

De voorzitter:

paul

Paul Lievens

Secretariaat en Catering:

Martial

Martial

Ondervoorzitter: Marc
Public Relations: Sonja

Marc en Sonja

Marc & Sonja